Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ (ETHNIKO KTIMATOLOGIO)

ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (ETHNIKO KTIMATOLOGIO)

Μετά την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει το Εθνικό Κτηματολόγιο για να κτηματογραφηθεί μία περιοχή ακολουθούνται τα ακόλουθα στάδια:

  1. Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ με απόφασή του, μετά από εισήγηση του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος (Ο.Κ.Χ.Ε.), κηρύσσει μία περιοχή υπό κτηματογράφηση.
  2. Η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό για την μελέτη κτηματογράφησης. Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού υπογράφει την σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.
  3. Ο ανάδοχος της μελέτης, καταρχήν, προχωράει στην σύνταξη των χαρτογραφικών υποβάθρων της υπό κτηματογράφηση περιοχής (στάδιο προκτηματογράφησης).
  4. Ο Ο.Κ.Χ.Ε. ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων εγγραπτέων δικαιωμάτων (ικυριότητας, επικαρπίας, υποθήκης κ.α) από τους πολίτες.
  5. Όλοι οι πολίτες που έχουν εγγραπτέα δικαιώματα σε ακίνητα της υπό κτηματογράφηση περιοχής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν τη σχετική δήλωση. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι τρεις (3) μήνες για τους δικαιούχους που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και έξι (6) μήνες για τους ομογενείς και τους κατοίκους εξωτερικού. Οι προθεσμίες αυτές μπορεί να παραταθούν κατά τρεις (3) μήνες.
  6. Ο ανάδοχος προχωράει στην διασταύρωση και επεξεργασία των δηλώσεων. Επίσης συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία από τις δημόσιες αρχές (πράξεις εφαρμογής αναδασμοί, σχέδια πόλης κ.α.).
  7. Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των δηλώσεων και των λοιπών στοιχείων συντάσσονται οι προσωρινοί κτηματολογικοί πίνακες και τα διαγράμματα.
  8. Γίνεται ανακοίνωση του Ο.Κ.Χ.Ε. για την ανάρτηση που θα ακολουθήσει (τόπος και χρόνος), η οποία δημοσιεύεται σε δύο εφημερίδες του νομού ή της περιφέρειας , εφόσον υπάρχουν, καθώς και σε μία τουλάχιστον ημερήσια εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας και αναρτάται στο οικείο δημοτικό ή κοινοτικό κατάστημα.
  9. Ακολουθεί η ανάρτηση των στοιχείων κτηματογράφησης.
  10. Μετά την ανάρτηση των προσωρινών κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων οι δικαιούχοι έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήσεων διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων ή ενστάσεων κατά περίπτωση. Η έναρξη της προθεσμίας και κάθε άλλη ειδικότερη λεπτομέρεια θα ρυθμίζονται στην απόφαση του Ο.Κ.Χ.Ε. που θα έχει εκδοθεί, η οποία θα περιέχει την ανακοίνωση της επικείμενης ανάρτησης. Ως πρόδηλο σφάλμα θεωρείται ιδίως η λανθασμένη αναγραφή των στοιχείων του δικαιούχου του καταχωρισθέντος στην ανάρτηση δικαιώματος, η λανθασμένη αναγραφή του είδους του καταχωρισθέντος στην ανάρτηση δικαιώματος και η λανθασμένη αναγραφή του καταχωρισθέντος στην ανάρτηση τίτλου κτήσεως. Δεν αποτελεί αίτηση διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος η αίτηση διόρθωσης γεωμετρικών στοιχείων του ακινήτου ( θέση, όρια, σχήμα, εμβαδόν), ούτε η αίτηση, με την οποία ζητείται εν όλω η εν μέρει ο εκτοπισμός από τους κτηματολογικούς πίνακες δικαιώματος άλλου δικαιούχου. Η αίτηση διόρθωσης υποβάλλεται στο γραφείο κτηματογράφησης, ενώ οι ενστάσεις στην επιτροπή ενστάσεων, στην οποία προϊσταται δικαστικός λειτουργός.
  11. Μετά την εξέταση των αιτήσεων διόρθωσης και των ενστάσεων και την έκδοση των σχετικών αποφάσεων αναμορφώνονται οι κτηματολογικοί πίνακες και τα διαγράμματα.
  12. Με αποφάσεις του Ο.Κ.Χ.Ε. κηρύσσεται περαιωμένη η κτηματογράφηση και ορίζεται η έναρξη ισχύος του Κτηματολογίου στην κτηματογραφημένη περιοχή.
  13. Τα κατά τόπον αρμόδια υποθηκοφυλακεία αρχίζουν να λειτουργούν μεταβατικά ως Κτηματολογικά Γραφεία.

Marketing Power Thessaloniki's Marketing Consultants

ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

http://www.marketingpower.gr/


MYSTERY SHOPPING, ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ, MARKETING CONSULTING , ΔΑΝΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, MARKETING PLAN