Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Επεκτείνεται το ωράριο των γραφείων κτηματογράφησης

Την λειτουργία των γραφείων κτηματογράφησης τις Κυριακές, αλλά και την επέκταση του ωραρίου σε άλλα 20 υποκαταστήματα από την Δευτέρα, προχώρησε η Κτηματολόγιο Α.Ε. με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία τους.

Συγκεκριμένα, επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) σε 15 ακόμα Γραφεία Κτηματογράφησης στο νομό Αττικής που εξυπηρετούν συνολικά τους ακόλουθους 23 Δήμους: Αιγάλεω, Νέας Ιωνίας, Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Αχαρνών, Παλλήνης, Ραφήνας, Ηλιούπολης, Ελληνικού (Γλυφάδα, Άλιμος, Ελληνικό, Αργυρούπολη), Μαρκοπούλου, Ελληνικού (Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη), Άνω Λιοσίων, Πάρκου Αντώνη Τρίτση (Ίλιο, Πετρούπολη, Άγ. Ανάργυροι, Καματερό), Κηφισιάς, Κορωπίου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα προστίθενται στη 12ωρη λειτουργία τα Γραφεία Κτηματογράφησης: Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Δράμας, Κιλκίς και Πολυγύρου.

Τις Κυριακές 19 και 26 Οκτωβρίου όλα τα Γραφεία Κτηματογράφησης θα παραμείνουν ανοικτά από τις 8.30 το πρωί έως τις 15.30 το μεσημέρι.

Καταθέσεις: Ποια ποσά είναι εγγυημένα

Marketing Power Thessaloniki's Marketing Consultants

ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

http://www.marketingpower.gr/


Η επιπλέον εισφορά που θα καταβάλλουν οι ελληνικές τράπεζες στο ΤΕΚ (Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων) θα είναι μικρή, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς το όφελος από την μεγάλη εξασφάλιση που παρέχει στους καταθέτες το ΤΕΚ, αφού η αποζημίωση ορίζεται πλέον στις 100.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο.

Μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, ήταν απόλυτα καθησυχαστικός για την ασφάλεια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί το ΤΕΚ αφού όπως είπε οι ελληνικές τράπεζες έχουν υψηλούς δείκτες φερεγγυότητας.

Σημείωσε πως σήμερα στην διατραπεζική αγορά το μείζον πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η περιορισμένη ρευστότητα και η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξ΄των τραπεζών. Και τόνισε: Ομως μην ξεχνάμε πως σε οποιοσδήποτε συνθήκες υπάρχει πάντα και το καταφύγιο της κεντρικής τράπεζας.

Σύμφωνα με τραπεζίτες, αυξημένο αναμένεται να είναι πλέον ασφάλιστρο για την εγγύηση των καταθέσεων των πολιτών. Το ασφάλιστρο αυτό υπολογίζεται με βάση ποσοστά που έχον να κάνουν με το μέγεθος της τράπεζας, αλλά και το ύψος των καταθέσεων που αυτή διαθέτει.

Σε περίπτωση τώρα που μία τράπεζα καταρρεύσει οι υπόλοιπες θα πρέπει να εισφέρουν ?κατ΄ αναλογία- χρήματα ώστε να αποζημιωθούν όλα τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν καταθετικούς λογαριασμούς (όψεως, ταμιευτήριου, προθεσμίας) στην τράπεζα που κατέρρευσε.

Ειδικότερα:

  • Η αποζημίωση καταβάλλεται στο φυσικό πρόσωπο που ανήκει ο λογαριασμός, και δικαιολογείέναν τραπεζικό λογαριασμό, ανά φυσικό πρόσωπο και ανά τράπεζα, ανεξάρτητα από το νόμισμα ή τη χώρα λειτουργίας του υποκαταστήματος του πιστωτικού ιδρύματος στον οποίο τηρείται η κατάθεση.
    Δηλαδή αν κάποιος έχει τρεις διαφορετικούς λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα με ποσά 100.000 ευρώ σε κάθε λογαριασμό =300.000 ευρώ, θα αποζημιωθεί μόνο με 100.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα τα χάνει.
  • Επίσης αν έχει 3 τραπεζικούς λογαριασμούς στη ίδια πάντα τράπεζα με ποσό κατάθεσης 10.000 ευρώ , 20.000 ευρώ και 50.000 ευρώ =80.000 ευρώ η αποζημίωση του θα είναι 50.000 ευρώ (η μεγαλύτερη κατάθεση).
    Δηλαδή αποζημιώνεται απαξ το φυσικό πρόσωπο ανεξάρτητα από τον αριθμό των λογαριασμών που τηρεί στην ίδια τράπεζα.
  • Στους κοινούς λογαριασμούς που έχουν ανοιχθεί στο όνομα δύο ή περισσότερων προσώπων, το τμήμα που αναλογεί σε κάθε καταθέτη θεωρείται χωριστή κατάθεση και καλύπτεται μέχρι το όριο των 100.000 ευρώ.
  • Στην περίπτωση που ένας καταθέτης έχει 2 λογαριασμούς σε διαφορετικές τράπεζες δικαιούται αποζημίωσης και για τους 2 λογαριασμούς.
Ας σημειωθεί ότι φέτος λόγω κρίσης οι τράπεζες κατέβαλλαν το 100% του ασφάλιστρου στο ΤΕΚ την 1η Οκτωβρίου (κανονικά έδιναν το 80% τη 1η Οκτωβρίου και το 20% στο τέλος του έτους).
Οι εισφορές που ισχύουν σήμερα και θα αναπροσαρμοστούν με τη νεα ρύθμιση είναι οι εξής:
Κάθε τράπεζα για καταθέσεις από 0- 600εκ. Ευρώ πληρώνει 1,250 τοις χιλίοις
Για καταθέσεις από 600εκ- 2,99δις. ευρώ καταβάλλει 1,200 τοις χιλίοις
Από 2,99δι.σ. ευρώ μέχρι 8,84δισ. ευρώ η εισφορά είναι 1,175 τοις χιλίοις
Για καταθέσεις από 8,84 δισ. ευρώ μέχρι 20,9 δισ. ευρώ είναι 0,205 τοις χιλίοις και γα μεγαλύτερα ποσά 0,025 τοις χιλίοις.

Marketing Power Thessaloniki's Marketing Consultants

ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

http://www.marketingpower.gr/


Έφιαλτικά γεννέθλια για τον Dow

Αν ήταν ταινία τρόμου θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί ¨Τρόμος στο δρόμο με τις...μετοχές¨. Ταινία δεν είναι αλλά το σκηνικό τρόμου έχει για τα καλά εγκατασταθεί στη Wall Street όπου ο Dow Jones βρέθηκε απ’ τα ψηλά στα χαμηλά κι απ’ τα πολλά στα λίγα...Και τώρα αναπολεί τις παλιές του δόξες, αφού σαν σήμερα πέρυσι (9 Οκτωβρίου 2007) είχε «σκαρφαλώσει» στο ιστορικό ρεκόρ των 14.164,53 μονάδων παρασύροντας σε πάρτι ανόδου και τις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη... Σήμερα τις συμπαρασύρει προς την άβυσσο, καθώς ο ίδιος κατρακύλησε στις 8.579,19 μονάδες εν μέσω των μόνιμων- πλέον ανησυχιών ότι η κρίση ξεφεύγει από τα «στενά» πλαίσια του χρηματοοικονομικού κλάδου και απειλεί πλέον την πραγματική οικονομία.

Με απώλειες που έφτασαν στο 7,33%!, η πορεία του εμβληματικότερου δείκτη του αμερικανικού χρηματιστηρίου αντανακλούν έντονα τις ανησυχίες των επενδυτών για επικείμενη ύφεση.

Ο εφιάλτης άρχισε περίπου στις 22.00 ώρα Ελλάδας και 46 λεπτά αργότερα ο Dow Jones άγγιξε τον πάτο της αβύσου όταν πέφτοντας πάνω από 7% έφτασε στις 8.606,16 μονάδες.

Πέντε λεπτά πριν από το τέλος έκανε μία προσπάθεια να περιορίσει τις απώλειες, αλλά μάταια, αφού τελικά έκλεισε στις 8.579,19 μονάδες με πτώση 7,33%. Ο Νάσντακ είχε απώλειες 5,47% στις 1.645,12 μονάδες και ο S&P βυθίστηκε κατά 7,62% στις 909,92 μονάδες.

Η καταβαράθρωση της μετοχής της General Motors κατά 20%, σε επίπεδα που είχε να φτάσει από τα Χριστούγεννα του... 1950 (!), αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα εξάπλωσης της αβεβαιότητας από τις τράπεζες και στους υπόλοιπους επιχειρηματικούς κλάδους.

Έλλειμμα εμπιστοσύνης

Παράλληλα, υποδεικνύουν ότι μια σειρά δυνάμει ευεργετικών μέτρων που έλαβε μέσα στην τελευταία εβδομάδα οι αμερικανικές αρχές (έγκριση του προϋπολογισμού 700 δισ. δολ. σχεδίου διάσωσης των τραπεζών, άνοιγμα δανεισμού χωρίς εχέγγυα, δραστική μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης) δεν στέκονται αρκετά για να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα στην αγορά και να σταματήσουν την ελεύθερη πτώση στις τιμές των αξιών.

Μεταβλητότητα

Η συνεδρίαση της Πέμπτης, πάντως, χαρακτηρίστηκε από έντονη αστάθεια πριν οι μετοχές πάρουν σαφή πτωτική τάση. Οι απροσδόκητα θετικές επιδόσεις της IBM τόνωσαν αρχικά το ηθικό της αγοράς, καθώς λειτούργησαν ως υπενθύμιση πως υπάρχουν κι άλλες εταιρείες εκτός από τις τράπεζες, οι οποίες εξακολουθούν να παράγουν ικανοποιητικά κέρδη. Ως εκ τούτου, η Wall Street ξεκίνησε την συνεδρίαση της Πέμπτης ανοδικά, με το δείκτη Dow Jones να ενισχύεται κατά 1,5% και τον Nasdaq να καταγράφει κέρδη της τάξης του 2%. Στη συνέχεια, όμως, οι δείκτες γύρισαν σε αρνητικό έδαφος.

Ανησυχία
Ωστόσο, όπως έδειξαν και τα μεγάλου εύρους σκαμπανεβάσματα των δεικτών την Τετάρτη, η ψυχολογία των επενδυτών παραμένει ευμετάβλητη και ευάλωτη σε ανησυχητικές ειδήσεις.

Μια τέτοια, η οποία επηρέασε τις συναλλαγές στην πορεία της συνεδρίασης είναι η διατήρηση των επιτοκίων διατραπεζικού δανεισμού σε υψηλά επίπεδα, σε πείσμα των χθεσινών μειώσεων επιτοκίων.

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Αν την δήλωση του Εθνικού Κτηματολογίου την καταθέτει κάποιος τρίτος, τότε χρειάζεται μία απλή εξουσιοδότηση, όπως παρατίθεται στο παρακάτω αρχείο μορφής doc. που μπορείτε να αποθηκεύσετε

http://www.4shared.com/file/66364653/920077dc/exousiodotisi_ktimatologiou.html


MYSTERY SHOPPING, ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ, MARKETING CONSULTING , ΔΑΝΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, MARKETING PLAN