Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Βατερλό για τους μικρομεσαίους

Τελειωμό δεν έχει ο κατήφορος για την εθνική μας οικονομία αλλά και για τις αντοχές των μικρομεσαίων που ευθέως πλέον δοκιμάζονται από τις κυβερνητικές επιλογές. Περί τις 85.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του έτους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω κρίσης, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να χαθούν ακόμη 90.000 με 100.000 θέσεις απασχόλησης. Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων MARC.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το ποσοστό των επιχειρήσεων που προχώρησε σε μείωση προσωπικού το προηγούμενο διάστημα φτάνει το 20,1% ενώ στο προσεχές διάστημα το ποσοστό των επιχειρήσεων που εκτιμά ότι θα πραγματοποιήσει περικοπές θέσεων εργασίας φτάνει το 21%.

Την κατάσταση στην αγορά καταδεικνύει ανάγλυφα και το γεγονός ότι ενώ 9 στις 10 επιχειρήσεις διατείνονται ότι διατήρησαν ή μείωσαν τις τιμές των προϊόντων τους, το 72% δηλώνει ότι υπάρχει κάμψη των πωλήσεων.

Επίσης 3 στις 4 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας. Τέλος, το 47,5% των επιχειρήσεων εκτιμά ότι θα μειώσει τις παραγγελίες προς τους προμηθευτές το επόμενο εξάμηνο.

MYSTERY SHOPPING, ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ, MARKETING CONSULTING , ΔΑΝΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, MARKETING PLAN