Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 40.000 νέους

Εγκρίθηκε σήμερα από την υπουργό Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά η υλοποίηση ενός νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ με τίτλο: "Μία αρχή, μια ευκαιρία", από το οποίο ελπίζεται ότι θα επωφεληθούν 40.000 νέοι.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ηλικίας 16 έως 25 ετών, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας οι οποίοι:
- έχουν εγκαταλείψει νωρίς το σχολείο ή το έχουν τελειώσει χωρίς να συνεχίσουν σπουδές σε οποιαδήποτε βαθμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος, - δεν είχαν μέχρι σήμερα καμία ευκαιρία απασχόλησης ή συμπληρωματικής επιμόρφωσης, είτε με τη με τη μορφή της εργασιακής σχέσης είτε με οποιαδήποτε μορφή αναγνωρισμένης κατάρτισης.

Ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις προτεραιότητές τους, οι νέοι μπορούν να επιλέξουν μία από τις ακόλουθες τρεις δράσεις του προγράμματος:
1. Απόκτησης προϋπηρεσίας,
2. Πιστοποιημένης κατάρτισης στην πληροφορική
3. Συμβουλευτικής.

Ειδικότερα, οι προβλεπόμενες δράσεις του προγράμματος έχουν ως εξής:

1. Πρόγραμμα απόκτησης προϋπηρεσίας
Το πρόγραμμα έχει διάρκεια πέντε μήνες. Οι νέοι που θα συμμετάσχουν σε αυτό θα αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και θα είναι πλήρως ασφαλισμένοι, για σύνταξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επαγγελματικό κίνδυνο. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί κατά προτεραιότητα σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε αυτοαπασχολούμενους. Ο ΟΑΕΔ θα καλύπτει εξ ολοκλήρου την αμοιβή του νέου εργαζόμενου αλλά και την ασφαλιστική κάλυψη.

2. Πρόγραμμα πιστοποίησης γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή
Το πρόγραμμα κατάρτισης σε βασικές δεξιότητες πληροφορικής θα διεξαχθεί σε Σχολές Μαθητείας ή σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Θα διαρκεί 100 ώρες και οι εκπαιδευόμενοι που συμμετέχουν σε αυτό θα αμείβονται προς 6 ευρώ την ώρα. Μετά τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα ο νέος θα διαθέτει τις δεξιότητες και τα προσόντα για να καλύψει τη θεμελιώδη πλέον απαίτηση της αγοράς εργασίας για δυνατότητα χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή και πιστοποιητικό των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησε, με βάση τα αναγνωρισμένα από την πολιτεία πρότυπα.

3. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα συμβουλευτικής
Οι συμμετέχοντες νέοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συμβουλευτικής που περιλαμβάνει:
Α. Επαγγελματικό προσανατολισμό. Ειδικοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ βοηθούν το νέο να διαλέξει τη δουλειά που θέλει και μπορεί να κάνει, με βάση τα προσόντα, τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντά του.
Β. Τεχνικές αναζήτησης εργασίας. Στο σεμινάριο αναπτύσσονται ένα-ένα τα βήματα που πρέπει να κάνει ένας νέος στην αναζήτηση εργασίας, με αποτελεσματικό τρόπο, στην ελεύθερη αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα έχει δοκιμαστεί με επιτυχία από τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, όπου διαπιστώθηκε ότι, το 70% των ανέργων που συμμετείχαν σε αντίστοιχες ομάδες συμβουλευτικής, βρήκαν σύντομα απασχόληση στην ελεύθερη αγορά.
Γ. Συμβουλευτική για την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Στον κύκλο συμβουλευτικής στην επιχειρηματικότητα, ο νέος μαθαίνει το πώς μπορεί να οργανώσει την αυτοαπασχόλησή του.
Τα τρία προγράμματα συμβουλευτικής διαρκούν συνολικά 60 ώρες και οι συμμετέχοντες νέοι αποζημιώνονται προς 10 ευρώ την ώρα.

Διαδικασία ένταξης
Η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της διεύθυνσης ΟΑΕΔ www.oaed.gr, με τέσσερις ενέργειες:
• Ηλεκτρονική αίτηση νέου. Ο νέος υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση στην οποία αναφέρει και ποια από τις τρεις δράσεις του προγράμματος επιλέγει να ακολουθήσει.
• Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης από επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους που επιθυμούν να προσφέρουν, σε ανέργους νέους, πεντάμηνη απασχόληση σε θέσεις απόκτησης προϋπηρεσίας.
• Διασταύρωση στοιχείων και ταυτοποίηση δικαιούχων μέσω ηλεκτρονικής αναζήτησης σε βάσεις δεδομένων άλλων φορέων ΓΓΚΑ, υπουργείο Παιδείας κ.λπ.), από ΟΑΕΔ.
• Αυτόματη επιλογή και τοποθέτηση στις δράσεις του προγράμματος (δηλαδή, στα προγράμματα κατάρτισης στην πληροφορική, στις ομάδες συμβουλευτικής, ή στις θέσεις εργασίας που προσφέρονται από τους εργοδότες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, σε αντίστοιχες ειδικότητες), μέσω ειδικής εφαρμογής του νέου πληροφοριακού συστήματος του Οργανισμού.


Marketing Power

ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Thessaloniki's Marketing Consultants

Έρχονται τα προγράμματα της επιχειρηματικότητας

Τουλάχιστον τρία χρηματοδοτικά προγράμματα για όσους θέλουν να ανοίξουν επιχείρηση θα υλοποιήσουν από το προσεχές φθινόπωρο ΕΟΜΜΕΧ και ΟΑΕΔ.

Μέσω των προγραμμάτων αυτών οι δικαιούχοι νέοι (ή και όχι και τόσο νέοι) θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν εντελώς δωρεάν από 12.000 ευρώ έως και 75.000 ευρώ προκειμένου να ιδρύσουν τη δική τους μικρή ή και μεσαία επιχείρηση.

Προγράμματα ΕΟΜΜΕΧ
Ο ΕΟΜΜΕΧ θα θέσει και πάλι σε εφαρμογή τα πλέον ελκυστικά και δυστυχώς τα μοναδικά σοβαρά χρηματοδοτικά προγράμματα που έχει θεσπίσει η ελληνική πολιτεία για νέους επιχειρηματίες. Πρόκειται για τα γνωστά από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (Γ' ΚΠΣ) προγράμματα "Νεανική Επιχειρηματικότητα" και "Γυναικεία Επιχειρηματικότητα", που αυτή τη φορά θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς) 2007 - 2013.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, και για τα δύο προγράμματα η επιχορήγηση των προτάσεων που θα επιλεγούν θα ανέλθει στο 50% του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 150.000€ για τον τομέα της μεταποίησης και τα 100.000€ για τις λοιπές επιλέξιμες δραστηριότητες. Ελάχιστος προϋπολογισμός για όλες τις περιπτώσεις ορίζονται τα 30.000€.

Στο πρόγραμμα «Νεανική Επιχειρηματικότητα» δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι νέοι και οι νέες που γεννήθηκαν από το 1969 μέχρι και το 1990, είναι άνεργοι, μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1η Ιανουαρίου 2008 έως και την ημερομηνία που θα γίνει η επίσημη προδημοσίευση του προγράμματος. Στο πρόγραμμα "Γυναικεία Επιχειρηματικότητα" δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι γυναίκες που γεννήθηκαν από το 1953 μέχρι και το 1990, είναι άνεργες, μισθωτές ή ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1η Ιανουαρίου 2008 έως και την ημερομηνία που θα γίνει η επίσημη προδημοσίευση του προγράμματος.

Κατά πάσα πιθανότητα για τα προγράμματα αυτά θα εκδοθούν έως και τέσσερις προσκλήσεις το διάστημα 2007 - 2013, όπως έγινε και κατά τη διάρκεια του Γ' ΚΠΣ.

Επισημαίνεται ότι, σε χρόνο που δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί, ο ΕΟΜΜΕΧ θα υλοποιήσει δύο ακόμη προγράμματα της σειράς, που αντίστοιχα απευθύνονται σε άτομα με αναπηρίες και ΡΟΜ.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα παραπάνω προγράμματα θα δημοσιευθούν στο δικτυακό τόπο του ΕΟΜΜΕΧ www.eommex.gr, όπου θα διατίθενται τόσο οι προκηρύξεις όσο και τα έντυπα υποβολής υποψηφιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από τώρα να επισκέπτονται τον παραπάνω δικτυακό τόπο προκειμένου να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα.

Προγράμματα ΟΑΕΔ
Τις προσεχείς ημέρες ο ΟΑΕΔ θα υλοποιήσει το πιό... γενναιόδωρο πρόγραμμα απασχόλησης που υλοποίησε ποτέ. Αφορά τη χρηματοδότηση 3.000 ανέργων νέων, ηλικίας 22 - 32 ετών, με ποσό έως 21.000 ευρώ, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά.


Marketing Power

ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Thessaloniki's Marketing Consultants

Υποβολή νέων και διόρθωση παλαιών δηλώσεων ακινήτων στο Κτηματολόγιο

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 31/10/2008 ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

Από τις 17 Ιουνίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου θα δηλώσουν νομικά και φυσικά πρόσωπα την ακίνητη περιουσία τους στο κτηματολόγιο εφόσον τα ακίνητα βρίσκονται στις περιοχές που κτηματογραφούνται. Η δήλωση που θα υποβάλλουν φυσικά και νομικά πρόσωπα αφορά όλα τα ακίνητα, είτε είναι εντός, είτε είναι εκτός σχεδίου. Επίσης, αφορά όλα τα δικαιώματα πάνω στα ακίνητα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δηλωθεί όχι μόνο το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας αλλά και το δικαίωμα ψιλής κυριότητας, επικαρπίας, αποκλειστικής χρήσης, οίκησης κ.λ.π.

Επίσης, στη περίπτωση που ένα ακίνητο ανήκει σε περισσότερα από ένα άτομα, πρέπει όλοι όσοι έχουν δικαίωμα σε αυτό, να το δηλώσουν. Για την υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική η προηγούμενη καταβολή του πάγιου τέλους κτηματογράφησης. Όσον αφορά τις αστικές περιοχές το πάγιο τέλος είναι 35€ ανά δικαίωμα, ενώ για τους βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, γκαράζ), που αποτελούν αυτοτελείς ιδιοκτησίες το τέλος είναι 20€.

Ειδικά για τις αγροτικές περιοχές τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν περισσότερα από δύο (2) δικαιώματα καταβάλλουν πάγια τέλη για δύο μόνο δικαιώματα, ανεξάρτητα από τον συνολικό αριθμό δικαιωμάτων που δηλώνουν. Η πληρωμή του πάγιου τέλους θα γίνεται μέσω τραπεζών και το αποδεικτικό καταβολής θα πρέπει να επισυνάπτεται στο έντυπο της δήλωσης. Τα δικαιολογητικά που πρέπει απαραιτήτως να προσκομισθούν μαζί με την δήλωση είναι τα ακόλουθα:

Συμβολαιογραφικό έγγραφο κτήσης του δικαιώματος ή δικαστική απόφαση που αποδεικνύει την κυριότητα του δικαιώματος. Εάν η σύσταση του δικαιώματος προκύπτει από περισσότερες πράξεις πρέπει να υποβληθούν αντίγραφα όλων των σχετικών πράξεων.

Εάν το δικαίωμα έχει αποκτηθεί μέσω κληρονομικής διαδοχής υποβάλλεται, η συμβολαιογραφική δήλωση αποδοχής κληρονομιάς ή το κληρονομητήριο μαζί με την έκθεση περιγραφής των ακινήτων. Εφόσον δεν υπάρχουν τα προαναφερθέντα υποβάλλεται κάθε άλλο έγγραφο που από την κείμενη νομοθεσία περιέχει εγγραπτέα πράξη σύστασης δικαιώματος κυριότητας ή δουλείας.

Στην περίπτωση εξ αδιαθέτου διαδοχής και με την προϋπόθεση ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί η αποδοχή κληρονομιάς πρέπει να υποβληθούν αθροιστικά τα ακόλουθα:

Η ληξιαρχική πράξη θανάτου, το πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών, το πιστοποιητικό περί μη δημοσιεύσεως διαθήκης και το πιστοποιητικό περί μη αποποιήσεως κληρονομιάς.

Επιπροσθέτως, στην περίπτωση διαδοχής εκ διαθήκης και εφόσον ο κληρονόμος δεν έχει προβεί στην αποδοχή της κληρονομιάς θα πρέπει να συνυποβληθούν:

Η ληξιαρχική πράξη θανάτου, το αντίγραφο της δημοσιευμένης διαθήκης, το πιστοποιητικό περί μη δημοσιεύσεως άλλης διαθήκης και το πιστοποιητικό περί μη αποποιήσεως της κληρονομιάς.

Υπάρχουν περιπτώσεις που κατά την διαδικασία κατάρτισης του Κτηματολογίου στις πρώτες 340 περιοχές της χώρας δεν υπέβαλλαν δήλωση για το ακίνητό τους. Εάν έχει συμβεί κάτι τέτοιο δυστυχώς οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να υποβάλλουν δήλωση εφόσον η κτηματογράφηση έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Επομένως, στο Κτηματολόγιο έχει γίνει εσφαλμένη εγγραφή της ιδιοκτησίας τους και πρέπει να σπεύσουν για την διόρθωσή της.

Ειδικότερα, εάν δεν έχετε υποβάλει τη δήλωση του Ν.2308/1995 για το ακίνητό σας στο Κτηματολόγιο, είναι δυνατό να έχει συμβεί ένα από τα ακόλουθα ενδεχόμενα:

- Το ακίνητό σας μπορεί να έχει καταχωρηθεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη»

Στην περίπτωση αυτή για να προβείτε σε διόρθωση της αρχικής εγγραφής θα πρέπει να ακολουθήσετε την διαδικασία του «Πρόδηλου Σφάλματος», με την προϋπόθεση ότι υπάρχει συνδικαιούχος στο ακίνητο ο οποίος έχει υποβάλει τη σχετική δήλωση και επομένως έχει καταχωρηθεί το δικαίωμά του στις αρχικές εγγραφές και υπάρχει κοινός τίτλος κτήσης δικαιώματος. Τότε μόνο μπορείτε να επικαλεσθείτε τον κοινό τίτλο ιδιοκτησίας, και να υποβάλετε αίτηση στο αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο. Ο Προϊστάμενός του, είναι αρμόδιος για την αποδοχή ή την απόρριψη του αιτήματός σας και εκδίδει την σχετική απόφαση. Αν δεν αποφανθεί μέσα σε δεκαπέντε εργάσιμες μέρες από την υποβολή της αίτησης ή αν απορρίψει την αίτηση, μπορείτε να προσφύγετε μέσα σε προθεσμία 15 εργάσιμων, από την λήξη της προθεσμίας αυτής ή αφότου λάβατε γνώση της απόρριψης της αίτησής σας, στον Κτηματολογικό Δικαστή.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ακολουθήσετε την διαδικασία της «Εκούσιας Δικαιοδοσίας». Πρόκειται για διαδικασία δικαστικής διόρθωσης στην οποία, αφού υποβάλλετε αίτηση ενώπιον του Κτηματολογικού Δικαστή στο Μονομελές Πρωτοδικείο της τοποθεσίας του ακινήτου σας, το δικαστήριο κρίνει την υπόθεσή σας.

- Το ακίνητό σας έχει καταχωρηθεί στο Κτηματολόγιο υπέρ τρίτου ή υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Στην περίπτωση αυτή μπορείτε είτε να ασκήσετε αγωγή, εάν το ακίνητό σας έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο από τρίτο πρόσωπο ή το Ελληνικό Δημόσιο είτε να ακολουθήσετε την διαδικασία του «πρόδηλου σφάλματος» εάν δεν υπάρχει ιδιοκτησιακή αμφισβήτηση και ο τρίτος υπέρ του οποίου έχει γίνει η εγγραφή του ακινήτου, συναινεί για την διόρθωση της αρχικής εγγραφής του ακινήτου.

Για να κινήσετε τις διαδικασίες διόρθωσης αρχικών εγγραφών έχετε προθεσμία οκτώ ετών εάν είστε κάτοικος Ελλάδος ή δέκα ετών εάν είστε μόνιμα εργαζόμενος ή κάτοικος εξωτερικού από την ημέρα έναρξης της ισχύος του Εθνικού Κτηματολογίου στην περιοχή.

Ολοκληρώνοντας, πρέπει να αναφερθεί ότι προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες παρέχεται η δυνατότητα υποβολής της δήλωσης των ακινήτων και ηλεκτρονικά. Σε αυτή την περίπτωση τα συνυποβαλλόμενα έγγραφα αποστέλλονται ταχυδρομικά στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης και η πληρωμή του πάγιου τέλους πραγματοποιείται με πιστωτική κάρτα.

MYSTERY SHOPPING, ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ, MARKETING CONSULTING , ΔΑΝΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, MARKETING PLAN