Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Mystery Shopping

What is Mystery Shopping:

Mystery shopping, also known as secret shopping, involves posing as a regular customer in order to evaluate the goods and services that a business provides. Your findings are reported back to the client, and used to improve their services.

How Mystery Shopping Works:

A business hires a mystery shopping company to evaluate their services; and the mystery shopping company, in turn, hires shoppers to perform those evaluations. Shoppers are given a list of things to evaluate/note during the shop. This may include:

  • how long it takes to be greeted
  • speed of service
  • cleanliness of the location
  • compliance with company standards – dress code, signage, greetings, etc.
  • listening for specific services to be offered
  • names/descriptions of employees

After completing a shop, the shopper submits her evaluation and receipts. Payment is made one to eight weeks after submission of a successful shop.

What Types of Businesses Use Mystery Shoppers:

  • restaurants
  • hotels and resorts
  • retail stores
  • grocery stores
  • movie theaters
  • car dealerships
  • amusement parks
  • gas stations
  • and many others

Προτεινόμενος Συνεργάτης: http://www.marketingpower.gr/index1.html

Οικονομία χωρίς ρευστό

Απειλείται με χρεωκοπία η οικονομική ζωή της χώρας που ήδη βλέπει τις ακάλυπτες επιταγές και συναλλαγματικές να έχουν υπερτριπλασιαστεί και να ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ μόνο τους πρώτους τέσσερις μήνες.

Η πραγματική έκταση της κρίσης αναμένεται να γίνει σαφής όταν ο κλάδος του τουρισμού «μετρήσει τις πληγές του» από τη μείωση της τουριστικής κίνησης που αναμένεται, τόσο από το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό.

Για την ώρα, τον Απρίλιο η συνολικά αξία των ακάλυπτων επιταγών για το πρώτο τετράμηνο του 2009 ανήλθε σε 984,1 εκατ.ευρώ και σε τεμάχια σε 98.245. Συνυπολογίζοντας και το ότι οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε 75,2 εκατ.ευρω και σε τεμάχια σε 44.499, τα συνολικά «φέσια» στην αγορά ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ, την ώρα που το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι ήταν 322 εκατ. ευρώ, δηλαδή παρουσίασαν αύξηση που ξεπερνά το 200%!

Νέα επιδείνωση τον Απρίλιο

Ο τέταρτος μήνας του έτους δεν έστειλε «αναστάσιμο» μήνυμα στην πασχαλινή αγορά.

Σε 271,4 εκατ.ευρώ ανήλθε η αξία των ακάλυπτων επιταγών τον Απρίλιο του 2009, εμφανίζοντας αύξηση 12,91% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα του ιδίου έτους. Σε τεμάχια οι ακάλυπτες επιταγές τον Απρίλιο του 2009 ανήλθαν σε 27.740 σημειώνοντας αύξηση 3,63%. Σε σχέση με τον Απρίλιο του 2008 οι ακάλυπτες επιταγές σε αξία σημείωσαν αύξηση 220,33% και σε τεμάχια αύξηση 243,78%.

Οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν τον Απρίλιο του 2009 σε 15,7 εκατ.ευρώ και σε τεμάχια 10.478, σημείωνοντας αντίστοιχα μείωση 14,17% και 11,61% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα του ιδίου έτους. Σε σχέση με τον Απρίλιο του 2008 σημείωσαν αύξηση 20% και 3,60% αντίστοιχα.

Απότομο φρένο στην ανάπτυξη

Μόλις 0,3% ήταν ο ετήσιος ρυθμός μεγέθυνσης του ελληνικού ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο φέτος, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, κάνοντας βουτιά από το 2,4% του τελευταίου τριμήνου πέρυσι.

Μάλιστα συγκρίνοντας τα δύο τρίμηνα, καταγράφηκε συρρίκνωση του ΑΕΠ της τάξης του -1,2%. Το τέταρτο τρίμηνο του 2008 είχε διατηρηθεί οριακά σε θετικό έδαφος, στο 0,3% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο.



Μηδενίζουμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα

Ραγδαία επιβράδυνση παρουσιάζει ο ρυθμός ανάπτυξης στη χώρα μας, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2009, που δείχνουν ότι το ΑΕΠ επιταχύνθηκε οριακά κατά 0,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008.

Επιβράδυνση παρουσιάζει ο ρυθμός ανάπτυξης και σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2008, όπου ο ρυθμός ανάπτυξης βρέθηκε στο 2,4%.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα παρουσιάζει επιβράδυνση όλο το 2008, κάτι που συνεχίζεται και στο 2009, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ το ΑΕΠ από 3,2% το α΄ τρίμηνο του 2008 έχει φτάσει πια να προσεγγίζει σχεδόν μηδενική επιτάχυνση.
Η ΕΣΥΕ τονίζει ότι η σηµαντική μείωση των εξαγωγών και των επενδύσεων συνετέλεσαν στη επιβράδυνση του ρυθµού ανάπτυξης.

Οριακή αύξηση παρουσίασε η συνολική καταναλωτική δαπάνη λόγω της δηµόσιας κατανάλωσης, η οποία, σε συνδυασµό µε τη σηµαντική μείωση των εισαγωγών, συνέβαλε θετικά στην εξέλιξη του ΑΕΠ.

MYSTERY SHOPPING, ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ, MARKETING CONSULTING , ΔΑΝΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, MARKETING PLAN