Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

«Ενίσχυση Επιχειρήσεων για την Υλοποίηση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών (e-Services)»

Η Δράση «Ενίσχυση Επιχειρήσεων για την Υλοποίηση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών (e-Services)» υλοποιείται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής της Κυβέρνησης, και αποσκοπεί στην ενίσχυση της παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς το υφιστάμενο και το δυνητικό πελατολόγιο των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν. Ειδικότερα, στόχος της Δράσης είναι η ενίσχυση ενεργειών που αποσκοπούν:

§ στη διενέργεια εμπορικών συναλλαγών μέσω αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής διαδικασίας

§ στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τους πελάτες (διαδραστική πληροφόρηση, υποστήριξη ή παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες με ηλεκτρονικά μέσα, κ.ά.) που αναβαθμίζουν ή επεκτείνουν το προσφερόμενο προϊόν ή υπηρεσία

Οι βασικές κατηγορίες εξειδικευμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών περιλαμβάνουν:

§ Ηλεκτρονικό Εμπόριο

§ Ηλεκτρονική Εκπαίδευση, Επιμόρφωση, Ξενάγηση

§ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαδραστικής Ενημέρωσης – Πληροφόρησης

§ Λοιπές Εξειδικευμένες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Η Δράση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο αποτέλεσμα και στη δημιουργία νέων καναλιών εξυπηρέτησης των πελατών. Η φιλοσοφία της Δράσης στηρίζει απλές και ώριμες τεχνολογικά λύσεις, υιοθετώντας έμπρακτα την άποψη ότι δεν απαιτούνται πολύπλοκα έργα και υπέρογκα κόστη για να υπάρξει απτό αποτέλεσμα για τη μέση επιχείρηση.

Για το Εθνικό Κτηματολόγιο «μετράει» η προσέλευση!

Σύστημα Επιβεβαίωσης Εμπρόθεσμης Προσέλευσης θα εφαρμοστεί σε όλα τα Γραφεία Κτηματογράφησης για όσους πολίτες δεν έχουν ακόμα στην κατοχή τους δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για την υποβολή της δήλωσής τους.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ για να μην υπάρξει πρόβλημα σε όσους δεν έχουν υποβάλλει ακόμη τη δήλωσή τους πρέπει να προσέλθουν στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης μέχρι την 31 Οκτωβρίου ώστε να παραλάβουν Αποδεικτικό Εμπρόθεσμης Προσέλευσης.

Με το έγγραφο αυτό οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν την δήλωσή τους μόλις εκδοθούν τα δικαιολογητικά τους.

Στο Αποδεικτικό Εμπρόθεσμης Προσέλευσης θα καταγράφονται τα στοιχεία του δικαιούχου των δηλώσεων, ο αριθμός των δηλουμένων δικαιωμάτων και θα ορίζεται συγκεκριμένη ημερομηνία για την υποβολή της δήλωσης.

Η ρύθμιση αυτή αφορά:

  • στους πολίτες οι οποίοι δεν έχουν αντίγραφα των τίτλων κτήσης των δικαιωμάτων τους (π.χ. συμβόλαια) και έχουν υποβάλει αίτηση για τη χορήγηση αντιγράφων στα κατά τόπους Υποθηκοφυλακεία, τα οποία λόγω αυξημένου φόρτου δεν δύναται να τα χορηγήσουν άμεσα και
  • στους πολίτες που έχουν αποκτήσει δικαίωμα με κληρονομιά, αλλά δεν έχουν προβεί ακόμα σε πράξη αποδοχής της και έχουν υποβάλει αίτηση στα αρμόδια Πρωτοδικεία για χορήγηση των απαραίτητων σχετικών πιστοποιητικών (π.χ. μη αποποίησης κληρονομιάς, μη δημοσίευσης διαθήκης) και έχουν λάβει ημερομηνία παραλαβής τους μετά την 31 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή 19 Οκτωβρίου καθώς και την τελευταία Κυριακή της προθεσμίας, την 26η Οκτωβρίου, όλα τα Γραφεία Κτηματογράφησης θα παραμείνουν ανοικτά από τις 8.30 το πρωί έως τις 15.30 το μεσημέρι.


MYSTERY SHOPPING, ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ, MARKETING CONSULTING , ΔΑΝΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, MARKETING PLAN