Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Καταθέσεις με "χρυσές" αποδόσεις

Στο 7,5% απογειώθηκαν τα επιτόκια στις προθεσμιακές καταθέσεις ακόμα και για ποσά της τάξεως των 30.000 ευρώ.

Οι τράπεζες εξακολουθούν άκρως επιθετική πολιτική προκειμένου να προσελκύσουν καταθέτες, και συνοδεύουν τα υψηλά επιτόκια και με άλλες προσφορές όπως είναι η προκαταβολή των τόκων ή η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Χθες η Τράπεζα Αττικής λάνσαρε νέα προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 1, 2, 3 ή 4 μηνών με επιτόκιο που φτάνει το 7,5% για ποσά από 30.000 ευρώ και άνω.

Και όπως επισημαίνουν τα τραπεζικά στελέχη μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, οι καταθέτες θα απολαμβάνουν υψηλά επιτόκια.

«Χρυσή εποχή» για τους καταθέτες χαρακτηρίζουν τα τραπεζικά στελέχη την περίοδο που διανύουμε, χωρίς ωστόσο να μπορούν να προσδιορίσουν πόσο ακόμα θα κρατήσει.

Σταδιακά αναμένεται αποκλιμάκωση στα επιτόκια προθεσμίας, λόγω της υποχώρησης του euribor, τη μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και την ενεργοποίηση του πακέτου των 28 δισ. ευρώ που θα διευκολύνει τις ελληνικές τράπεζες σε ότι αφορά την ενίσχυση της ρευστότητας τους.

Ας σημειωθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος τα υπόλοιπα των καταθέσεων προθεσμίας, ξεπέρασαν τα 100δισ. ευρώ, από 70,4δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο 2007 (αύξηση 42,1%), ενώ οι καταθέσεις Ταμιευτηρίου υποχώρησαν στα 65,99δισ. ευρώ (-9%) από 72,53δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο 2007.

Τα επιτόκια στις καταθέσεις προθεσμίας διαμορφώνονται ως εξής:

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει 4,9% στην 12μηνη προθεσμιακή κατάθεση και αποδίδει τους τόκους κάθε μήνα στον καταθέτη .

Επιτόκιο από 4,5% προσφέρει στην τρίμηνη προθεσμιακή της η Alpha Bank.

Η Eurobank στον λογαριασμό Personal Banking Account, δίνει επιτόκιο 4,5%, για ποσά από 20.000 ευρώ και άνω.

Η Τράπεζα Πειραιώς προκαταβάλει 3.000 ευρώ για 50.000 ευρώ κατάθεσης στο λογαριασμό προθεσμίας «Μπροστά», ενώ στον λογαριασμό «Επί- Τέλους» με επιτόκιο 5,7%, καλύπτει τα έξοδα τελών κυκλοφορίας.

Η Τράπεζα Αττικής εκτός από το 7,5% προσφέρει επιτόκιο από 5,2% μέχρι 6,10 στις υπόλοιπες προθεσμιακές της καταθέσεις.

Η Τράπεζα Κύπρου στους λογαριασμούς Advance προσφέρει επιτόκιο μέχρι 6% με προκαταβολή τόκων (ελάχιστο ποσό κατάθεσης 7.500).

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προσφέρει μέχρι το τέλος του χρόνου την προθεσμιακή κατάθεση Ανεβαίνω, με επιτόκιο που ξεκινάει από το 4,20% και αυξάνεται στο 7% (στους 15 μήνες).

Επιτόκιο μέχρι 6% δίνει η Millennium στην τρίμηνη προθεσμιακή.

Στο 6,3% το επιτόκιο της Marfin Egnatia Bank στη 12μηνη προθεσμιακή με δώρο τους τόκους ενός μήνα επιπλέον.

Στο 6,4% το επιτόκιο της Εμπορικής Τράπεζας και στο 6% της FBBank.

MYSTERY SHOPPING, ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ, MARKETING CONSULTING , ΔΑΝΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, MARKETING PLAN