Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Έρευνα Άγοράς για ....ερωτευμένους

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα έρευνας που διεξήχθη από πρακτορείο συνοικεσίων στη Νότιο Κορέα και δημοσιοποιήθηκε σήμερα, λίγες ημέρες πριν από τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, ο "χρυσός κανόνας" για μια επιτυχημένη πρόταση είναι να μην υποθέτει ο άνδρας ποτέ και τίποτα.

Η έρευνα βασίστηκε στα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρίας προφυλακτικών Duo, στην οποία απάντησαν 89 άνδρες και 107 γυναίκες.

Η πλειονότητα των γυναικών επέλεξαν τα διαμαντένια δαχτυλίδια ως αγαπημένο τους δώρο, ενώ οι περισσότεροι άνδρες υπέθεταν ότι οι γυναίκες προτιμούν γλυκά λόγια ή ένα ερωτικό τραγούδι.

Η έρευνα επίσης αποφάνθηκε ότι καμία από τις 107 γυναίκες δεν θα ενέδιδε με ένα τραγούδι.

Ο δεύτερος κανόνας, σύμφωνα με την έρευνα, είναι να μην είναι ένας άνδρας τσιγκούνης. Η μαγεία της στιγμής μπορεί να χαθεί αν ένας άνδρας διαπράξει το λάθος και βγάλει την αγαπημένη του σε ένα φτηνό εστιατόριο, διαπίστωσε η Duo.Ο τρίτος κανόνας είναι να αποφεύγονται οι εκπλήξεις σε δημόσιους χώρους.

Για παράδειγμα, το να κρύβει κάποιος ένα δαχτυλίδι αρραβώνων μέσα σε μια τούρτα δεν θεωρείται ρομαντική κίνηση από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, που απάντησαν ότι μια τέτοια κίνηση είναι παρωχημένη και προσβλητική.

Εργασία την Κυριακή ή απολύσεις

Κυριακές με ανοιχτά τα καταστήματα ή απολύσεις... Το δίλημμα αυτό βάζει στην κυβέρνηση ευθέως ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας, ο οποίος ταυτόχρονα την κατηγορεί με αφορμή τις ζημιές στις αλυσίδες αλλά και για τη δολοφονία του νεαρού μαθητή ότι «αδυνατεί να υπερασπιστεί και να εγγυηθεί το δημόσιο συμφέρον».

Ο ΣΕΛΠΕ με ανακοίνωσή του ζητά από την κυβέρνηση «ως έσχατο μέτρο για τη σωτηρία των επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασία οι απολεσθείσες μέρες λόγω των δραματικών γεγονότων των τελευταίων ημερών να αναπληρωθούν με ημέρες εργασίας που θα συμπεριλαμβάνουν όλες τις Κυριακές του Δεκεμβρίου».

Διαφορετικά, όπως προειδοποιεί την κυβέρνηση ο ΣΕΛΠΕ «σας καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους για τις όποιες παρενέργειες παρουσιαστούν στην αγορά της χώρας μας».

Σημειώνεται ότι τα καταστήματα βάσει της νομοθεσίας θα λειτουργήσουν την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, και τα πολυκαταστήματα ζητούν ουσιαστικά και τις άλλες δύο Κυριακές στις 14 και τις 21 Δεκεμβρίου.

MYSTERY SHOPPING, ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ, MARKETING CONSULTING , ΔΑΝΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, MARKETING PLAN