Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

Marketing Plan

Ένα marketing plan είναι απαραίτητο για κάθε επιχείρηση που θέλει να προβάλει τα προϊόντα/υπηρεσίες της σωστά και αποτελεσματικά. Η δημιουργία του marketing plan είναι μεν μια χρονοβόρα διαδικασία αλλά αξίζει πραγματικά τον κόπο γιατί θα σας "γλιτώσει" πολύ χρόνο στο μέλλον. Το marketing plan θα σας βοηθήσει να δείτε καθαρά που "βαδίζει" η επιχείρησή σας αλλά και τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε κατά την διάρκεια της πορείας αυτής.

Επιπλέον, το marketing plan παρουσιάζει με λεπτομέρεια τα σημαντικότερα βήματα που πρέπει να κάνετε για να φτάσει η επιχείρησή σας στο στάδιο που επιθυμείτε. Ένα ακόμα όφελος του marketing plan είναι πως κατά την διάρκεια της δημιουργίας του, σας δίνεται η ευκαιρία να σκεφτείτε πόσο χρόνο θα πάρει να πραγματοποιήσετε το κάθε προσχεδιασμένο "βήμα" καθώς και τι θα σας κοστίσει σε χρήματα, χρόνο και προσπάθεια. Σκεφτείτε πως χωρίς marketing plan δεν θα ξέρετε εάν έχετε φτάσει τους στόχους σας με επιτυχία!

Marketing: Από που να ξεκινήσω;

Marketing: Από που να ξεκινήσω;
(MARKETING IN GREECE)

Μήπως η σκέψη και μόνο να ασχοληθείτε με το marketing της επιχείρησής σας, σάς φαίνεται εξαντλητική; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως θα καταφέρετε να εντάξετε το marketing στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας;

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το marketing είναι συνήθως το τελευταίο πράγμα με το οποίο θέλει να ασχοληθεί ένας επιχειρηματίας!

Θα μοιραστούμε μαζί σας 5 στρατηγικές, τις οποίες μπορείτε να εφαρμόσετε για να ξεκινήσετε το marketing της επιχείρησής σας, ή ακόμα και για να εκσυγχρονίσετε τις μεθόδους που ήδη ακολουθείτε. Αυτές οι 5 στρατηγικές έχουν χρησιμοποιηθεί από επιχειρηματίες ξανά και ξανά. Έχουν πάντα το εξής αποτέλεσμα: σας κάνουν να έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ενέργεια και ενθουσιασμό για το marketing και φέρνουν περισσότερους πελάτες!

1η στρατηγική

Ξεκαθαρίστε απόλυτα ποιος είναι ο τύπος του πελάτη που σας ενδιαφέρει. Γιατί; Για να ξέρετε που θα δαπανήσετε το χρόνο, τα χρήματα και την ενέργεια σας!

Με λίγα λόγια, προσδιορίζοντας τον τύπο του πελάτη που σας ενδιαφέρει ξέρετε με τι είδους ανθρώπους θα θέλατε να συνεργάζεστε. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι θα συνεργάζεστε μόνο με τέτοιους ανθρώπους. Σημαίνει ότι αυτός είναι ο τύπος του πελάτη στον οποίο θα αφιερώσετε το χρόνο, τα χρήματα και την ενέργεια σας.

2η στρατηγική

Συντάξτε έναν πλήρη κατάλογο με τα οφέλη που αποκομίζουν οι πελάτες σας από τη συνεργασία τους με την επιχείρησή σας. Μόλις ευθυγραμμίσετε το σκεπτικό, τη γλώσσα και την προσέγγισή σας με τα αποτελέσματα που προσφέρετε, θα σας είναι πλέον πολύ εύκολο να περιγράψετε την επιχείρησή σας.

3η στρατηγική

Δημιουργείστε 2-3 κατηγορίες υπηρεσιών που είστε σε θέση να προσφέρετε. Να συμπεριλάβετε τουλάχιστον ένα τρόπο με τον οποίο οι μελλοντικοί πελάτες να μπορούν να δουν δείγματα της δουλειάς σας, χωρίς καμία δέσμευση εκ μέρους τους.

4η στρατηγική

Σκεφτείτε 3 τρόπους για να έχετε τακτική επαφή με τον τύπο του πελάτη που σας ενδιαφέρει. Ακόμα και η καλύτερη προσέγγιση marketing δεν είναι αποτελεσματική όταν γίνεται σποραδικά.

Εάν σας αρέσει να γράφετε, γράφετε ένα άρθρο δύο φορές το μήνα. Σας αρέσει η επαφή με τον κόσμο; Δύο φορές την εβδομάδα βγείτε έξω και δικτυωθείτε. Θέλετε να βρείτε πελάτες μέσω στρατηγικών συνεργατών.

Κάντε έναν κατάλογο άλλων εταιρειών που να ενδιαφέρονται για τον ίδιο τύπο πελατών, και φροντίστε να επικοινωνείτε με τέσσερις από αυτούς κάθε εβδομάδα, μέχρι να εξαντλήσετε τον κατάλογό σας.

Η συνέπεια είναι μια από τις πιο ΑΠΛΕΣ μεθόδους για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας!

5η στρατηγική

Αφιερώνετε καθημερινά χρόνο στο marketing. Προγραμματίστε το χρόνο αυτό, όπως θα προγραμματίζατε μια συνάντηση με έναν πελάτη και φανείτε συνεπής σε αυτό το ραντεβού με τον εαυτό σας!

Έξυπνες Ιδέες Marketing (MARKETING IN GREECE)


Έξυπνες Ιδέες Marketing (MARKETING IN GREECE)

  • Δημοσιεύστε ένα ενημερωτικό δελτίο για τους υπάρχοντες και τους πιθανούς πελάτες. (Δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι το εντυπωσιακό ή να δαπανήσετε πολλά χρήματα.)
  • Ετοιμάστε ένα φυλλάδιο με τις υπηρεσίες που προσφέρετε.
  • Συμπεριλάβετε στα φυλλάδια και τα υπόλοιπα έντυπα της εταιρείας σας ένα ερωτηματολόγιο το οποίο ο αναγνώστης θα μπορεί να επιστρέψει σε σας δωρεάν. Συμπεριλάβετε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών ή άλλα στοιχεία που θα απαιτούν τη συμμετοχή του αναγνώστη και θα παρέχουν σε εσάς πολύτιμες πληροφορίες.
  • Θυμηθείτε: οι επαγγελματικές κάρτες δεν έχουν καμία αξία όταν "κάθονται" στη θήκη τους. Μοιράστε τις! Εσωκλείστε στα διαφημιστικά φυλλάδια δύο επαγγελματικές σας κάρτες—μία για τον παραλήπτη και μία για να τη δώσει σε κάποιον άλλον.
  • Δημιουργήστε ξεχωριστές επαγγελματικές κάρτες / ξεχωριστά έντυπα πωλήσεων για κάθε τομέα της αγοράς στον οποίο στοχεύετε (π.χ. δημόσιο τομέα και εμπόριο ή επιχειρήσεις και καταναλωτές).
  • Δημιουργήστε μια αφίσα ή ένα ημερολόγιο για να το διανήμετε στους πελάτες και τους πιθανούς πελάτες.
  • Τυπώστε ένα σλόγκαν ή και μια φράση που θα χαρακτηρίζει την επιχείρησή σας στα επιστολόχαρτα, τα φύλλα φαξ και τα τιμολόγια.
  • Δημιουργήστε τη δική σας ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.
  • Δημιουργήστε ένα "κείμενο υπογραφής" το οποίο θα χρησιμοποιείτε σε όλα τα e-mail σας. Το κείμενο αυτό να περιλαμβάνει τα στοιχεία επαφής σας, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσής σας στο διαδίκτυο, καθώς επίσης και σημαντικές πληροφορίες για την εταιρεία σας οι οποίες θα παρακινήσουν τον αναγνώστη να επικοινωνήσει μαζί σας.
  • Συμπεριλάβετε στα έντυπά σας φράσεις που έχουν πει οι πελάτες σας για εσάς.
  • Δοκιμάστε έναν καινούριο κατάλογο επαφών. Εάν αποδώσει αποτελέσματα, προσθέστε τον στον τωρινό σας κατάλογο ή αντικαταστήστε τους καταλόγους που δεν αποδίδουν όσο αναμένατε.
  • Χρησιμοποιήστε έγχρωμους ή ευμεγέθεις φακέλους για την αποστολή διαφημιστικού υλικού με το ταχυδρομείο, ή αποστείλετε το διαφημιστικό υλικό ταχυδρομικώς σε απλούς, λευκούς φακέλους για να κεντρίσετε την περιέργεια των παραληπτών.
  • Ανακοινώστε δωρεάν ή ειδικές προσφορές στα έντυπα άμεσης αποστολής. (Τα έντυπα άμεσης αποστολής μπορεί να είναι η αποστολή διαφημιστικού υλικού ταχυδρομικώς, η αποστολή φαξ ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.) Αναφέρετε την προσφορά στην αρχή του μηνύματος και, επίσης, στο εξωτερικό του φακέλου που θα χρησιμοποιηθεί για την αποστολή.

ΝΕΥΡΟΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ - neuromarketing (MARKETING IN GREECE)

ΝΕΥΡΟΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ - neuromarketing
(MARKETING IN GREECE)



Η εκτίμηση και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων που προκύπτουν από έρευνες στις αντιδράσεις του ανθρώπινου εγκεφάλου, προσελκύουν το ενδιαφέρον των επιστημόνων ολοένα και περισσότερο. Η ανάπτυξη νέων τεχνικών ανάλυσης της ανθρώπινης σκέψης έχει συγκεντρώσει την προσοχή των απασχολούμενων με το μάρκετινγκ, στην προσπάθειά τους να προωθήσουν ένα νέο προϊόν στους καταναλωτές. Έτσι σήμερα ο όρος Νευρομάρκετινγκ και η μεθοδολογία που προτείνει για την ανάπτυξη των πωλήσεων αποτελεί μια νέα τάση του μάρκετινγκ.
Αναπτύσσεται , λοιπόν μια τεχνική ανάγνωσης της ανθρώπινης σκέψης με τη διάγνωση εγκεφαλικών κυμάτων τα οποία αποκαλύπτουν με ακρίβεια την αντίδραση ενός ατόμου απέναντι σε ένα προϊόν.
Οι ρίζες του neuromarketing βρίσκονται μια δεκαετία πίσω, όταν ο Dr Antonio Damasio διατύπωσε την άποψη ότι οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν μόνο το λογικό μέρος του εγκεφάλου για τη λήψη αποφάσεων, αλλά μεγάλη μερίδα του λέοντος λαμβάνει και το συναισθηματικό μέρος. Ο καταναλωτής στην προσπάθειά του να ικανοποιήσει τις ανάγκες του, με βάση το δεδομένο εισόδημα που διαθέτει , βομβαρδίζεται με χιλιάδες διαφημιστικά μηνύματα. Ποιο είναι όμως το μήνυμα που θα αποτυπωθεί περισσότερο μέσα του και θα έχει καταληκτική επίδραση πάνω του ; Η προσοχή των ερευνητών και των marketeers μετατοπίζεται στη μελέτη των αντιδράσεων που γίνονται στο μυαλό του καταναλωτή επειδή το 95% των εγκεφαλικών διεργασιών συμβαίνει υποσυνείδητα. Πιο συγκεκριμένα έχει υπολογιστεί πως ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης μέχρι να φτάσει στην ηλικία των 65 ετών θα έχει δει περισσότερες από 2.000.000 τηλεοπτικές διαφημίσεις, ενώ ταυτόχρονα θα έχει εκτεθεί σε περίπου 136.692.500 διαφημιστικά μηνύματα κάθε μορφής.
Όλα τα παραπάνω διαφημιστικά μηνύματα, στόχο έχουν να αποσπάσουν την προσοχή ( Attention ) του καταναλωτή, να τραβήξουν το ενδιαφέρον του, (Interest), να ξυπνήσουν επιθυμίες ( Desire) και να προκαλέσουν δράση (Action). Το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί κάποια μηνύματα τα καταφέρνουν και κάποια όχι; Γιατί κάποιοι καταναλωτές επηρεάζονται από κάποιο τηλεοπτικό σποτ ενώ μένουν αδιάφοροι σε κάποιο άλλο;
Αυτή τη βιολογική απόδειξη στην προτίμηση τους και στην τελική επιλογή των προϊόντων τους, αναζητούν οι ερευνητές προσπαθώντας να σπάσουν τον κωδικό και να διεισδύσουν στον τρόπο σκέψης των καταναλωτών. Έτσι οι άνθρωποι του μάρκετινγκ προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το φυσιολογικό υπόβαθρο της συμπεριφοράς, επιστρατεύοντας νέες τεχνολογικές μεθόδους όπως ο Λειτουργικός Μαγνητικός Συντονισμός [Functional Magnetic Resonance Imaging (FMRI)] , χάρη στην οποία βοηθήθηκαν πολλοί γιατροί και κατάφεραν να κατανοήσουν τη φύση ασθενειών που μέχρι πρότινος ήταν αδύνατον να προσεγγίσουν. Ο Λειτουργικός Μαγνητικός Συντονισμός (FMRI), σημειώνει μεγάλη επιτυχία διότι παρέχει έναν τεράστιο αριθμό «φωτογραφιών» σε συνέχεια, ώστε να είμαστε σε θέση να παρακολουθούμε πώς αναπτύσσεται η δραστηριότητα του εγκεφάλου . Άλλες επιστημονικές τεχνικές για την εξερεύνηση του εγκεφάλου είναι η μαγνητοεγκεφαλογραφία, ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων κ.ά.
Όλες αυτές οι μελέτες και προσεγγίσεις τέτοιων ζητημάτων, στόχο έχουν τη δημιουργία στοχευμένων διαφημιστικών μηνυμάτων με άμεση αποτελεσματικότητα στην τελική απόφαση του καταναλωτή. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο επιτυχημένο είναι ένα διαφημιστικό μήνυμα , τόσες λιγότερες φορές πρέπει να μεταδοθεί , άρα η επιχείρηση εξοικονομεί χρήματα, με τα οποία μπορεί να ανατροφοδοτήσει άλλες λειτουργίες της.
Τα παραπάνω, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες, με σκοπό να ανακαλύψουν, τι είναι αυτό που θέλουν να ακούσουν οι καταναλωτές ώστε να ενεργοποιηθεί το κατάλληλο μέρος του εγκεφάλου τους προκειμένου να προχωρήσουν στην αγορά των προϊόντων. Από την πλευρά τους οι εταιρείες αυτές υποστηρίζουν πως η χρήση του νευρομάρκετινγκ μπορεί να βοηθήσει ολόκληρη την κοινωνία, αφού θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των αναγκών και επιθυμιών των καταναλωτών με σκοπό την πραγματική ικανοποίηση τους.

MYSTERY SHOPPING, ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ, MARKETING CONSULTING , ΔΑΝΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, MARKETING PLAN