Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Κινεζική ...σωσίβιο στον τουρισμό

Marketing Power Thessaloniki's Marketing Consultants

ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

http://www.marketingpower.gr/

Δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών από την Κίνα φαίνεται ότι έχει η Ελλάδα, καθώς αποτελεί για τη χώρα μία σημαντική αναδυόμενη αγορά.

Σε μία περίοδο που όλες οι εκτιμήσεις μιλούν για πτώση έως και 11,3 % στις αφίξεις ξένων τουριστών φέτος στη χώρα, τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι Κινέζοι είναι εκείνοι που επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Πολυσέλιδα αφιερώματα στον κινεζικό Τύπο προβάλλουν τον ελληνικό πολιτισμό και τη χώρα ως κορυφαίο και ασφαλή ταξιδιωτικό προορισμό και επισημαίνουν ότι παρά τις ταραχές του Δεκεμβρίου η Ελλάδα παραμένει εξαιρετικά ασφαλής ταξιδιωτικός προορισμός, που συνδυάζει υψηλής ποιότητας τουριστικές υπηρεσίες και άριστες υποδομές.

Επισημαίνεται ότι τα οικονομικά πακέτα που προσφέρουν αυτή την περίοδο οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα ελκυστικά κατά την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, που διανύουμε.

Ασφαλής
Αφιέρωμα στην Ελλάδα προβάλλει το περιοδικό Beauty and Travel, το ειδικό περιοδικό Wune in China καθώς και η εφημερίδα Shanghai Weekly. Ειδικότερα στο τεύχος Φεβρουαρίου το περιοδικό Beauty and Travel επισημαίνεται ότι παρά τις πρόσφατες απεργίες η χώρα παραμένει ασφαλής και υψηλών προδιαγραφών τουριστικός προορισμός, με ελκυστικές τουριστικές προσφορές που προσφέρουν ευκαιρίες ακόμη και κατά την περίοδο της διεθνούς οικονομικής ύφεσης.

Επίσης προορισμό για γαμήλιο και θρησκευτικό τουρισμό χαρακτηρίζει την Ελλάδα σε δισέλιδο αφιέρωμά της η εφημερίδα Shanghai Weekly, ενώ το περιοδικό Bizmode στο τεύχος Φεβρουαρίου, στις σελίδες Romantic Honeymoon Destinations προτρέπει τους Κινέζους που σχεδιάζουν να παντρευτούν εντός του τρέχοντος έτους να τελέσουν τη γαμήλια τελετή τους στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/

Έρευνα για την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας

Marketing Power Thessaloniki's Marketing Consultants

ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

http://www.marketingpower.gr/


Πρόσφατη τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρίας Marketing Power, 200 ερωτηθέντων (ανδρών και γυναικών κατοίκων Κ. Μακεδονίας ηλικίας άνω των 15 ετών) για λογαριασμό άλλων εταιριών, με αφορμή το περιστατικό στην κατοικία του Πρέσβη των ΗΠΑ αλλά και το προχθεσινό περιστατικό της ανεύθυνης και ακόλαστης συμπεριφοράς αστυνομικών με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και θέμα την συμπεριφορά και την πρόσφορα της Ελληνικής Αστυνομίας αποτυπώνεται παρακάτω.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (25%) θεωρεί ότι η συμπεριφορά της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ανεύθυνη, επιθετική και προκλητική. Μάλιστα θεωρείται βέβαιο ότι η συμπεριφορά αυτή είναι αποτέλεσμα της λανθασμένης μεθόδου επιβράβευσης ή τιμωρίας των αστυνομικών, της εκπαίδευσης τους αλλά και της γραμμής που επιβάλλει τόσο η πολιτική όσο και η αστυνομική ηγεσία. Τμήμα της έρευνας παρουσιάζεται παρακάτω…

Ποιο κοσμητικό επίθετο από τα παρακάτω πιστεύετε ότι η εκφράζει περισσότερο τη συμπεριφορά των Ελλήνων Αστυνομικών.

υποδειγματική

6%

υπεύθυνη

8%

ικανοποιητική

11%

ανεύθυνη

25%

εριστική

7%

προκλητική

16%

επιθετική

19%

τίποτα από τα παραπάνω

8%

Που πιστεύεται οφείλεται η συμπεριφορά των Ελλήνων Αστυνομικών;

στην προσωπικότητα των ατόμων που την στελεχώνουν

12%

στη γραμμή που δείχνει η πολιτική ηγεσία

14%

τη γραμμή που δίνει η ηγεσία της αστυνομίας

14%

στον τρόπο στελέχωσης της Ελληνικής αστυνομίας

7%

στον τρόπο εκπαίδευσης των Ελλήνων αστυνομικών

19%

στην λανθασμένη μέθοδο επικρότησης ή τιμωρίας των αστυνομικών

31%

οφείλεται σε άλλους παράγοντες

3%

Συμφωνείτε ότι η Ελληνική Αστυνομία βοηθάει στην διαλεύκανση των μεγάλων οικονομικών και πολιτικών σκανδαλών που απασχολούν κατά καιρούς την κοινή γνώμη;

Συμφωνώ απόλυτα

5%

Συμφωνώ αρκετά

12%

Ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ

23%

Διαφωνώ αρκετά

42%

Διαφωνώ απόλυτα

18%

Ποιοι πληρώνουν το λογαριασμό του ΕΤΑΚ και ποιοι απαλλάσονται

Οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του ΕΤΑΚ που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, άλλαξε τα πλάνα και τον προγραμματισμό των φορολογούμενων.

Πολλοί είχαν υπολογίσει και γνώριζαν από την αρχή ότι δεν θα πληρώσουν φόρο για την ακίνητη περιουσία τους. Όμως με τις νέες ρυθμίσεις, τελικά θα πιαστούν στην «τσιμπίδα» του ΕΤΑΚ. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οικογένειες και άγαμοι οι οποίοι την τελευταία πενταετία απέκτησαν κύρια κατοικία σε «καλή» περιοχή της Αττικής ή των μεγάλων αστικών κέντρων όπου οι αντικειμενικές αξίες υπερβαίνουν τα 1.800 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Αντίθετα, μεγάλος αριθμός φορολογουμένων κυρίως μικροϊδιοκτήτες που πληρώνουν ΕΤΑΚ για το 2008 θα διαπιστώσουν ότι με τον νέο τρόπο υπολογισμού του αφορολογήτου ορίου θα απαλλαγούν από τον φόρο.

Το λογαριασμό του φόρου ακινήτων για το 2009 θα λάβουν:

1. Οι άγαμοι που κατέχουν κατοικίες συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 127.000 ευρώ. Το αφορολόγητο όριο των 100.000 ευρώ που καθιέρωσε το υπουργείο Οικονομίας για τους άγαμους προσαυξάνεται αυτομάτως κατά 27.000 ευρώ δεδομένου ότι για τη συγκεκριμένη αξία αντιστοιχεί φόρος 27 ευρώ (27.000 Χ 0,1%) ο οποίος αμελείται.

2. Οι έγγαμοι και οι οικογένειες με 1 ή 2 παιδιά που έχουν στην κατοχή τους κατοικίες συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω 227.000 ευρώ. Και στην περίπτωση αυτή, το νέο αφορολόγητο όριο των 200.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 27.000 ευρώ.

3. Οι έγγαμοι με τρία παιδιά που είναι ιδιοκτήτες κατοικιών συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 257.000 ευρώ (230.000 + 27.000 ευρώ).

4. Όλοι οι φορολογούμενοι ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση που έχουν στην κατοχή τους:

Οικόπεδο εντός σχεδίου πόλης.

Αποθήκη.

Θέση στάθμευσης.

Επαγγελματική στέγη.

Εκκαθαριστικά ΕΤΑΚ
Στο μεταξύ η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών συνεχίζει να ταχυδρομεί στους φορολογούμενους τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΤΑΚ για το 2008. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα λάβουν το εκκαθαριστικό θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Κάθε ακίνητο αποκτά αριθμό ταυτότητας ανάλογο του ΑΦΜ που έχει κάθε φορολογούμενος. Ο αριθμός αυτός δίνεται σε κάθε εμπράγματο δικαίωμα και με βάση αυτό θα γίνονται στο εξής οι συναλλαγές που αφορούν στο περιουσιακό δικαίωμα.

Αν κατά τον έλεγχο του σημειώματος διαπιστώσετε οποιοδήποτε λάθος μπορείτε να απευθυνθείτε στην εφορία και να ζητήσετε διόρθωση και νέα εκκαθάριση του φόρου.

Αν έχετε ακίνητο που απαλλάσσεται του ΕΤΑΚ (π.χ. κτίσματα για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια ή πρωτόκολλο κατεδάφισης ή ακίνητο που έχει δεσμευτεί από την αρχαιολογική υπηρεσία) θα πρέπει να προσκομίσετε στην εφορία τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να τύχετε της απαλλαγής.

Ο φόρος καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση του τέλους.

Αν το συνολικό ποσό της οφειλής είναι μέχρι 250 ευρώ καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση του φόρου.

Φόρος μέχρι 27 ευρώ αμελείται.

Για την εξόφληση του ΕΤΑΚ στις Δ.Ο.Υ. απαιτείται μόνο ο ΑΦΜ του υπόχρεου.

Για την εξόφληση του ΕΤΑΚ στις τράπεζες απαιτείται το μηχανογραφικό αποδεικτικό είσπραξης.

Αν το ποσό καταβληθεί μετά την προβλεπόμενη ημερομηνία επιβαρύνεται με προσαύξηση.

Στις τράπεζες εξοφλούνται μόνο εμπρόθεσμα αποδεικτικά είσπραξης.

Απορίες & λύσεις

Εντός του 2008 παντρεύτηκα και η σύζυγός μου είναι στο αφορολόγητο, ενώ εγώ όχι (είμαστε και οι δύο μισθωτοί). Πώς θα γίνει ο υπολογισμός του συνολικού φόρου πλέον, τώρα που θα καταθέσουμε κοινή δήλωση; Οι δαπάνες της δεξίωσης του γάμου, οι οποίες αποτελούν δαπάνες που εκπίπτουν από το εισόδημα, πρέπει να μπουν κάτω από τη δική μου «ομπρέλα» για να έχουμε τη φοροαπαλλαγή; Η δαπάνη γυμναστηρίου που έχει γίνει στο όνομα της συζύγου μου, μπορεί να συμπεριληφθεί στις «δικές μου» δαπάνες;

Οι σύζυγοι υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση. Ο φόρος που αναλογεί για καταβολή ή επιστροφή στα εισοδήματα που δηλώνουν υπολογίζεται ξεχωριστά για κάθε ένα σύζυγο. Οι δαπάνες που αφορούν τη δεξίωση του γάμου και το γυμναστήριο αθροίζονται και αναγράφονται στον ίδιο κωδικό 049 του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης.

Πότε οι σύζυγοι κάνουν χωριστά φορολογική δήλωση;

Οι σύζυγοι κάνουν χωριστά φορολογική δήλωση στις εξής περιπτώσεις:

Οταν δεν μένουν μαζί κατά τον χρόνο που υποβάλλεται η δήλωση επειδή έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση.

Οταν ο ένας από τους δυο συζύγους βρίσκεται σε κατάσταση πτώχευσης.

Οταν ο ένας από τους δύο συζύγους είναι σε δικαστική ή νόμιμη απαγόρευση ή τελεί υπό δικαστική αντίληψη.

Πότε αθροίζονται τα εισοδήματα των συζύγων;

Το εισόδημα του ενός συζύγου που προέρχεται από επιχείρηση η οποία εξαρτάται οικονομικά από τον άλλο σύζυγο, προστίθεται στα εισοδήματα του άλλου συζύγου και φορολογείται στο όνομά του. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τα εισοδήματά που δηλώνονται φορολογούνται ξεχωριστά για κάθε ένα σύζυγο.

Τι γίνεται όταν για τον έναν σύζυγο υπάρχει επιστροφή και για τον άλλο καταβολή φόρου;

Αν με βάση την εκκαθάριση της δήλωσης για τον ένα σύζυγο δεν προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή ή προκύπτει επιστροφή τότε ολόκληρο το ποσό του προς επιστροφή φόρου μειώνει το ποσό του φόρου που πιθανόν προκύπτει για καταβολή για τον άλλο σύζυγο.

MYSTERY SHOPPING, ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ, MARKETING CONSULTING , ΔΑΝΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, MARKETING PLAN