Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

Marketing: Από που να ξεκινήσω;

Marketing: Από που να ξεκινήσω;
(MARKETING IN GREECE)

Μήπως η σκέψη και μόνο να ασχοληθείτε με το marketing της επιχείρησής σας, σάς φαίνεται εξαντλητική; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως θα καταφέρετε να εντάξετε το marketing στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας;

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το marketing είναι συνήθως το τελευταίο πράγμα με το οποίο θέλει να ασχοληθεί ένας επιχειρηματίας!

Θα μοιραστούμε μαζί σας 5 στρατηγικές, τις οποίες μπορείτε να εφαρμόσετε για να ξεκινήσετε το marketing της επιχείρησής σας, ή ακόμα και για να εκσυγχρονίσετε τις μεθόδους που ήδη ακολουθείτε. Αυτές οι 5 στρατηγικές έχουν χρησιμοποιηθεί από επιχειρηματίες ξανά και ξανά. Έχουν πάντα το εξής αποτέλεσμα: σας κάνουν να έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ενέργεια και ενθουσιασμό για το marketing και φέρνουν περισσότερους πελάτες!

1η στρατηγική

Ξεκαθαρίστε απόλυτα ποιος είναι ο τύπος του πελάτη που σας ενδιαφέρει. Γιατί; Για να ξέρετε που θα δαπανήσετε το χρόνο, τα χρήματα και την ενέργεια σας!

Με λίγα λόγια, προσδιορίζοντας τον τύπο του πελάτη που σας ενδιαφέρει ξέρετε με τι είδους ανθρώπους θα θέλατε να συνεργάζεστε. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι θα συνεργάζεστε μόνο με τέτοιους ανθρώπους. Σημαίνει ότι αυτός είναι ο τύπος του πελάτη στον οποίο θα αφιερώσετε το χρόνο, τα χρήματα και την ενέργεια σας.

2η στρατηγική

Συντάξτε έναν πλήρη κατάλογο με τα οφέλη που αποκομίζουν οι πελάτες σας από τη συνεργασία τους με την επιχείρησή σας. Μόλις ευθυγραμμίσετε το σκεπτικό, τη γλώσσα και την προσέγγισή σας με τα αποτελέσματα που προσφέρετε, θα σας είναι πλέον πολύ εύκολο να περιγράψετε την επιχείρησή σας.

3η στρατηγική

Δημιουργείστε 2-3 κατηγορίες υπηρεσιών που είστε σε θέση να προσφέρετε. Να συμπεριλάβετε τουλάχιστον ένα τρόπο με τον οποίο οι μελλοντικοί πελάτες να μπορούν να δουν δείγματα της δουλειάς σας, χωρίς καμία δέσμευση εκ μέρους τους.

4η στρατηγική

Σκεφτείτε 3 τρόπους για να έχετε τακτική επαφή με τον τύπο του πελάτη που σας ενδιαφέρει. Ακόμα και η καλύτερη προσέγγιση marketing δεν είναι αποτελεσματική όταν γίνεται σποραδικά.

Εάν σας αρέσει να γράφετε, γράφετε ένα άρθρο δύο φορές το μήνα. Σας αρέσει η επαφή με τον κόσμο; Δύο φορές την εβδομάδα βγείτε έξω και δικτυωθείτε. Θέλετε να βρείτε πελάτες μέσω στρατηγικών συνεργατών.

Κάντε έναν κατάλογο άλλων εταιρειών που να ενδιαφέρονται για τον ίδιο τύπο πελατών, και φροντίστε να επικοινωνείτε με τέσσερις από αυτούς κάθε εβδομάδα, μέχρι να εξαντλήσετε τον κατάλογό σας.

Η συνέπεια είναι μια από τις πιο ΑΠΛΕΣ μεθόδους για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας!

5η στρατηγική

Αφιερώνετε καθημερινά χρόνο στο marketing. Προγραμματίστε το χρόνο αυτό, όπως θα προγραμματίζατε μια συνάντηση με έναν πελάτη και φανείτε συνεπής σε αυτό το ραντεβού με τον εαυτό σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

MYSTERY SHOPPING, ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ, MARKETING CONSULTING , ΔΑΝΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, MARKETING PLAN