Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Έρχονται τα προγράμματα της επιχειρηματικότητας

Τουλάχιστον τρία χρηματοδοτικά προγράμματα για όσους θέλουν να ανοίξουν επιχείρηση θα υλοποιήσουν από το προσεχές φθινόπωρο ΕΟΜΜΕΧ και ΟΑΕΔ.

Μέσω των προγραμμάτων αυτών οι δικαιούχοι νέοι (ή και όχι και τόσο νέοι) θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν εντελώς δωρεάν από 12.000 ευρώ έως και 75.000 ευρώ προκειμένου να ιδρύσουν τη δική τους μικρή ή και μεσαία επιχείρηση.

Προγράμματα ΕΟΜΜΕΧ
Ο ΕΟΜΜΕΧ θα θέσει και πάλι σε εφαρμογή τα πλέον ελκυστικά και δυστυχώς τα μοναδικά σοβαρά χρηματοδοτικά προγράμματα που έχει θεσπίσει η ελληνική πολιτεία για νέους επιχειρηματίες. Πρόκειται για τα γνωστά από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (Γ' ΚΠΣ) προγράμματα "Νεανική Επιχειρηματικότητα" και "Γυναικεία Επιχειρηματικότητα", που αυτή τη φορά θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς) 2007 - 2013.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, και για τα δύο προγράμματα η επιχορήγηση των προτάσεων που θα επιλεγούν θα ανέλθει στο 50% του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 150.000€ για τον τομέα της μεταποίησης και τα 100.000€ για τις λοιπές επιλέξιμες δραστηριότητες. Ελάχιστος προϋπολογισμός για όλες τις περιπτώσεις ορίζονται τα 30.000€.

Στο πρόγραμμα «Νεανική Επιχειρηματικότητα» δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι νέοι και οι νέες που γεννήθηκαν από το 1969 μέχρι και το 1990, είναι άνεργοι, μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1η Ιανουαρίου 2008 έως και την ημερομηνία που θα γίνει η επίσημη προδημοσίευση του προγράμματος. Στο πρόγραμμα "Γυναικεία Επιχειρηματικότητα" δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι γυναίκες που γεννήθηκαν από το 1953 μέχρι και το 1990, είναι άνεργες, μισθωτές ή ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1η Ιανουαρίου 2008 έως και την ημερομηνία που θα γίνει η επίσημη προδημοσίευση του προγράμματος.

Κατά πάσα πιθανότητα για τα προγράμματα αυτά θα εκδοθούν έως και τέσσερις προσκλήσεις το διάστημα 2007 - 2013, όπως έγινε και κατά τη διάρκεια του Γ' ΚΠΣ.

Επισημαίνεται ότι, σε χρόνο που δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί, ο ΕΟΜΜΕΧ θα υλοποιήσει δύο ακόμη προγράμματα της σειράς, που αντίστοιχα απευθύνονται σε άτομα με αναπηρίες και ΡΟΜ.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα παραπάνω προγράμματα θα δημοσιευθούν στο δικτυακό τόπο του ΕΟΜΜΕΧ www.eommex.gr, όπου θα διατίθενται τόσο οι προκηρύξεις όσο και τα έντυπα υποβολής υποψηφιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από τώρα να επισκέπτονται τον παραπάνω δικτυακό τόπο προκειμένου να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα.

Προγράμματα ΟΑΕΔ
Τις προσεχείς ημέρες ο ΟΑΕΔ θα υλοποιήσει το πιό... γενναιόδωρο πρόγραμμα απασχόλησης που υλοποίησε ποτέ. Αφορά τη χρηματοδότηση 3.000 ανέργων νέων, ηλικίας 22 - 32 ετών, με ποσό έως 21.000 ευρώ, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά.


Marketing Power

ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Thessaloniki's Marketing Consultants

Δεν υπάρχουν σχόλια:

MYSTERY SHOPPING, ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ, MARKETING CONSULTING , ΔΑΝΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, MARKETING PLAN