Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Κερδίζει συνεχώς έδαφος η ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης μέσω του Τaxisnet

Κερδίζει συνεχώς έδαφος -και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς αύξησης- η ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης, μέσω της υπηρεσίας του Τaxisnet, που έχει αναπτύξει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα στοιχεία του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, που έκανε σχετική μελέτη, ο αριθμός των πολιτών που υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά, αυξάνει με σταθερά ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τους τακτικούς χρήστες του Διαδικτύου στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, οι πολίτες που υπέβαλαν ηλεκτρονικά το έντυπο Ε1 για το έτος 2007, εξοικονόμησαν συνολικά περισσότερες από 635.000 ώρες ή 3.600 παραγωγικούς μήνες, σε σχέση με τη συμβατική μέθοδο υποβολής. Αντίστοιχα, από την ηλεκτρονική υποβολή της περιοδικής και εκκαθαριστικής δήλωσης του ΦΠΑ οι επιχειρήσεις εξοικονόμησαν περισσότερες από 4 εκατομμύρια παραγωγικές ώρες.
Ο μέσος χρόνος αναμονής για την παραλαβή εκκαθαριστικού σημειώματος μειώνεται κατά 92% με την ηλεκτρονική υποβολή, σε σχέση με τη συμβατική μέθοδο (δηλαδή από έξι μήνες σε περίπου 15 ημέρες).
Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομικών εξοικονόμησε το τελευταίο έτος περίπου 250.000 παραγωγικές ώρες ή εργασία 120 εργαζομένων για ένα έτος, μόνο από τη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών υποβολής φορολογίας εισοδήματος (Ε1) και δήλωσης ΦΠΑ από πολίτες και επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ιδιαίτερα θετική γνώμη έχει το κοινό για τη συγκεκριμένη υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, καθώς στο δείγμα ομάδας ατόμων για την αξιολόγηση του συστήματος, το 62% των χρηστών την έκρινε θετικά, το 14% παρέμεινε ουδέτερο και το 24% εξέφρασε την ανάγκη βελτιώσεων. Στα θετικά σημεία αξιολόγησης, μεταξύ άλλων, καταγράφονται η πλοήγηση και η αρχιτεκτονική της ιστοσελίδας, η απλή και κατανοητή γλώσσα, η ταχύτητα εισόδου στην υπηρεσία και τα σύντομα και κατανοητά κείμενα.

Marketing Power Thessaloniki's Marketing Consultants

ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

MYSTERY SHOPPING, ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ, MARKETING CONSULTING , ΔΑΝΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, MARKETING PLAN